Елитният плувец Михайло Романчук е истинско вдъхновение за нас, но той

...
Елитният плувец Михайло Романчук е истинско вдъхновение за нас, но той
Коментари Харесай

Той печели медали по плуване, докато баща му защитава Украйна

Елитният плувец Михайло Романчук е същинско ентусиазъм за нас, само че той самият даже не знае дали татко му е съумял да го види по какъв начин завоюва орден за Украйна на международното състезание по плуване. Бащата на Романчук се бие в източната част на Украйна, където обособени острови на опозиция към момента отхвърлят на Русия цялостен боен надзор над района - съвсем четири месеца откакто отприщи нашествието си.

" Той е в гореща точка и е мъчно време ", сподели Романчук, откакто взе бронза в надпреварата на 800 метра свободен жанр при мъжете в Будапеща през вчерашния ден. Романчук не смее да приказва с татко си от боязън, че местоположението на татко му може да бъде проследено посредством позвъняването.

" Но всяка заран той ми изпраща известие, че е добре ", обобщава плувецът, представен от Euronews. 25-годишният Романчук – който към момента има намерение да се състезава на 1500 мъже, по-късно на 10K и 5K в открити води.

" Исках да отида на война, с цел да защитя дома си ", сподели Романчук, който е прекарал 10 дни в мъка със брачната половинка и фамилията си, до момента в който преценявали какъв е най-добрия метод на деяние, откакто Русия нахлу в страната му на 24 февруари.

" Решихме, че не мога да направя нищо с оръжието. За мен е по-добре да продължа да упражнявам, да върша всичко, което върша най-добре ", сподели Романчук, който завоюва бронз на 800 и сребро на 1500 на Олимпийските игри в Токио предходната година.

" С моето плуване мога да кажа на целия свят за обстановката в Украйна. "

Тъй като подготвителните уреди бяха разрушени от войната, Романчук беше поканен от немския плувец Флориан Уелброк – който приключи втори след американеца Боби Финке на 800 метра – да се причисли към него в Германия, с цел да тренира.

Романчук и Уелброк се прегърнаха, откакто приключиха първи и втори на квалификациите за надпреварата във вторник. Но мощният край на Финке предотврати повтаряне на резултата. Романчук финишира на 0,69 секунди зад Финке. И тримата поставиха национални върхове.

Романчук сподели, че е " горделив и отчаян "  от третото си място. Той също добави, че неговият орден потвърждава, " че украинците ще се борят до дъно, няма значение каква е обстановката ".

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Mykhailo Romanchuk (@misha_romanchuk)

 

 
Нов интеграционен център #Задоброто
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР